Dela gärna

Vakt hos hunden

När hunden vaktar objekt som matskålen , bilen , huset osv kan det bli ett problem i vardagen.
När hunden står och äter mat, morrar och skäller när någon går förbi eller skäller när någon går förbi bilen. Det med att morra vid matskålen kan vara ett problem inom familjen , för det känns obehagligt, medan att det med att skälla när någon förbi är nog kanske för att hunden verkligen vaktar. Det är för vissa rasar helt naturligt att vakta på det sättet, medan att vakta matskålen är nog mera en erfarenhet i livet eller liksom en ”grej” som dykt upp i det blå – det kan vi med stor sannolikhet definiera som resurs vakt.

Jakt hos hunden

I många fall är detta ett medfödd beteende – det ligger i generna.
Det kan vara en överlevnad för vissa hundar. Här hemma har jag en hund som har överlevd på att jaga fåglar. Det ser jag när hunden upptäcker en fågel. Hela hans kroppen är på spring gentemot fågeln och ja vist vill han äta den om han fick tag på den.
Så det ligger verkligen i hundens natur att jaga . det får vi inte glömma bort i vår vardag och hur vi ska planera och tänka om själva träningen.
Att jaga bilar är också vanlig , eller skateboarders, cyklar och joggare. Det är inte alltid genetisk relaterad, utan mera en erfarenhet/inlärning som har skedd någon gång i livet.

I båda vakt – och jakt beteende finns det lösningar vi kan arbeta med och evaluera träningen eftersom.

Hur det går till :

Jag kommer på besök för att intervjua er. Genom samtalen på 1:e träffen (intervju), får jag också ett ”bild” över eran vardag ihop med hunden. Tänk på att när man intervjuer är inte för att hitta fel eller duglighetstest, utan enbart för att hjälpa hunden och er.
2:e träffen: utlämning av en handlingsplan
3:e träffen: evaluering och eventuella ändringar
4:e träffen: evaluering och avslutning
Efteråt: support efter avtal via telefon/mail. (beroende på vad man vill informera till varann.)

Pris: 2400,00 inkl. 8 mil från Hundlyftets Adress. Parkeringsavgift tillkommer.
Utöver 8 mil: 15 kr. per mil. .
Jag tillämpar förskottsbetalning.
Jag debiterar 500,00 kr ifall man inte är hemma till avtalad tid.

Boka på: hundlyftet@outlook.com eller ring 076 104 11 20


När vi jobbar ihop vill jag inte ha känslan ”driva på” för att man känner man ska ta vara på ”hundpsykologens tid” utan att man känner att det finns gott om tid och samtalar, så därför får man 6 månaders support som total.

Träningen framgång är beroende på olika förutsättningar, engagemang, tiden man lägger på träningen osv. Jag finns för er som stöd, coaching och uppmuntring. Vi har mellan möten kontinuerligt kontakt via mail eller telefon. Det är viktig för mig att ni känner att ni får den stöd som behövs.


Dela gärna