Dela gärna

Hundlyftet  – Örebro Län
Oavsett vilken tjänst du köper av mig , vare sig det handlar om Problemhund, vardagslydnad, hundinstruktör, så är Hundlyftets ideologi att träna med positiva förstärkningar.

och man jobbar utifrån att hunden har de bästa förutsättningar för att lyckas. Därmed skapar man en go grund för en bra relation/samspel och en glad hund, som känner sig oerhört lyckad. Men det handlar också om att man som hundägare (och hunden såklart) känner sig tryggt och ”viktig”

Så… Varför välja mig ? 

Jag heter Betina Pedersen och bor med mina hundar ute på landet. Jag är utbildad professionell hundtränare och hundpsykolog.  Hundar är mitt ett och allt !! Alltid varit en viktig del av mitt liv, så länga jag kommer ihåg.
Att tänka på att utbilda sig som hundinstruktör och problemhundskonsult, började med mina egna hundar för några år sen. Det är i och för sig ingen överraskning. Men med fyra hundar hade jag fyra olika ”personligheter”, som jag funderade mycket över, hur jag skulle bemöta dem i deras problem och andra beteende som ”följde” med dem! Zambi som är rädd och väldig osäker, Dintzi som är stabil , men känns ändå lite hjälplös, Elvis är nog mera rak på, väldig lätt att jobba med och lättlärd och sen Mici, som inte vet vad träning och relation är. Så det var startskottet för utbildningen och min verksamhet – att förstå och kunna hjälpa.

Jag jobbar också utifrån den filosofi att hitta det som är viktig för att kropp, hjärna och själ kommer i balans – för hunden kroppsliga och psykiska välbefinnande, och hundens och ägarens relation i vardagen.

Juni  2016 började jag min utbildning som Professionell hundtränare hos Hundsteg och blev klar november 2017.  Efter utbildningen kände jag att jag vill ”bygga på” , men ville inte bygga på ”vad som helst” utan att det skulle vara något som passar in i min ideolog : ”Hundlyftet bygger upp hundar inifrån”.

Mina val blev T – Touch utbildning i England hos Robyn Hood/Sarah Fisher, som var i  September 2018. T-Touch är otrolig fascinerande koncept, som är en träningsmetod som ärar kroppen, anden och hundens personlighet. 
Deras hemsida http://www.ttouchtteam.org.uk/

Första T-touch resan gjorde jag september 2018. Jag lärde mig mycket under dem dagarna i England. Vad att tänka på när man gör t-touch och  vad att tänka på när man gör ”body – wraps” . Vi gjorde också praktiska övningar såsom koppelhantering, promenad-hantering osv. 

I min verksamhet ligger jag stor fokus på det inre på individet och förutom T-Touch ”insikt”,  har jag valt att lära mig om eteriska oljar och deras egenskaper för hund  genom  Nordisk Heste – og Hundterapiskolan i Norge. Den kursen påbörjas augusti 2018. Ett klassisk exempel på oljans effekt är   tex lavendel som hjälper med att få en bättre sömn. Deras hemsida: http://nht.no/blog/nb_NO/
2019 :

I år 2019 har jag valt att utbilda mig till balansbollinstruktör genom Svenska fysioterapeutskolan. Det sker i april månad. Balansbollinstruktör – utbildningen ger mig inblick i att styrka hunden båda fysisk och psykisk och mitt mål är att jag kan ta ”de lämpligaste träningsbitar”  med i tex en hundutredning. Att jobba med hunden fysisk är bra för hundens psykiska välmående , speciell om hunden är stressad och verkar ”rastlös” 
Kursar planeras också, återkommer med detta när jag kan ta emot er. 

Maj 2019: Beteende analys med Eva Bertilsson .

Oktober 2019:  B.A.T. 2,0 utbildning 

November 2019 åker jag till Göteborg och deltar i en helg – event om: Choice , Control och communication. 

 

balansbollinstruktör

 

balansbollinstruktör

 

Hundlyftet problemhund proffesionell hundtränare örebro problemhund hundinstruktör

 

föreläsning problemhund örebro hundtränare hundinstruktör

 

Olika Föreläsningar, clinic och kurs:
Föreläsning :

Trauma/PTSD Caroline Alupo 
9 februari 2017: Seniorhunden , den Äldre hunden och vanliga sjukdomar
föreläsare: Stefan Rosen
9 mars 2017: Massage och stretchning .Friskvård till hemmabruk. Föreläsare: Maria Knutas
4 februari 2018: Clinic/föreläsning med Anita Falkenberg med utgångspunkt i boken: Rörelseboken.

 

Dela gärna