Aggression är ett sätt att påverka en situation som man helt enkelt inte vill vara en del av och eller man vill ha avstånd. Det kan vara så att man upplever aggressivitet i en integration med hunden (typ mys stund), hundar sinsemellan eller när man får besök.

Aggression är ett sätt för hunden att kommunicera.

Jag säger inte, vi ska acceptera det, utan förstår att aggression är ett naturligt beteende, som vi måste lyssna på och därmed ändra ”något” i hundens liv.
Aversiva metoder är inte lösningen , det är som att kasta ved på brasan och är inte Hundlyftets värdering att tillämpa i träningen.

Det finns olika aggression :

Revir , ytan, (bil, rum , mitt hus)
Resurs (mat, leksak, osv. ett kontroll behov)
Kropp
Koppelaggression
Jakt (blir mer likt en predation)

Aggression kan ha sitt ursprung i :
Erfarenhet
känna sig hotad
Bestraffning
Smärta

Aggression försvinner inte över tid (att man tänker på att hunden glömmer) , utan man tränar med orsaken bakom aggression. Därför är det viktigt att man intervjuar på 1:e träffen, för att få ett bild av hundens rädsla, i vilken sammanhang det sker och hur beteendet ser ut.

Har du koppelaggression (utfallsproblematik) , så finns det info om detta på denne länk :
http://www.hundlyftet.se/problem-med-hundmoten/

När vi jobbar ihop vill jag inte ha känslan ”driva på” för att man känner man ska ta vara på ”hundpsykologens tid” utan att man känner att det finns gott om tid. Därför blir träffarna vi har oftast på ca 2 timmar
kontaktinformation: hundlyftet@outlook.com eller sms:a /ringa 076 104 11 20

Träningen framgång är beroende på olika förutsättningar, engagemang, tiden man lägger på träningen osv. Jag finns för er som stöd, coaching och uppmuntring. Vi har mellan möten kontinuerligt kontakt via mail eller telefon. Det är viktig för mig att ni känner att ni får den stöd som behövs.

Frågor ? hundlyftet@outlook.com