Kursar och framtiden


 

 

(bild: träningsplan på Hundlyftet)

Efter sommarens varme känns det bra nu att dagarna blir svalare.
Jag har planerad att åka till Hallsberg och erbjuda tisdagsträning på Södra Allé. Jämna veckor gör jag en planering av träningen och ojämna veckor kan du komma på med önskemål inom vardagslydnad.
Jag kan såklart hjälpa på olika sätt också om det är något du funderar över eller ha ett bekymmer. Ibland kan jag ge dig ett svar, men ibland kan det bli så att jag rekommendera en utredning. men du ”förpliktar” dig inte till att absolut göra en utredning.

Hundmöteskurs lördag den 27 oktober kl. 10 är också inplanerad. Vi kommer varvar mellan teori och praktisk träning. Vill du gärna förstår din hund och varför en promenad kan bli ett problem för relationen? så vill denna kurs vara bra att ha med sig i vardagen.

Läs mera om kurserna här : http://www.hundlyftet.se/kurs/

Efter min utbildning som hundinstruktör och hundpsykolog har jag blivit lite av en ”evighets student”. Så snart åker jag till England och ska lära mig om T-Touch. T-touch fascinerar mig och tycker så mycket om att man båda arbetar med själ, ande och kropp. Om vi endast arbetar med de vi kan se – exempelvis ett specifik (problem)beteende, kommer man inte kommer till botten av ett problembeteende utan man  hela tiden lägger lock på beteendet , för sen dyka upp – kanske mera explosionsartad. Det är därför du ser min ”spirit hand” på min sida hundpsykolog/problemhundskonsult. Den illustrerar så bra det med att jobba med ”hela” hunden, på insidan och utsidan.  T-touch utbildning kompletterar så bra min nuvarande utbildning inom denna ideologi.

Eteriska oljor är också en kurs som jag har anmält mig till. Dessa oljor ha en fantastisk egenskaper som hjälpar vår hundar på ett positivt sätt. Det kan vara rädsla, stel muskel, ensamhetsproblematik osv. Eteriska oljor är växtens egen immunförsvar tex om vi knäcker en löv, vill växten strax gå igång med att reparera skadan. Det är hög koncentrerat örtmedicin och nämnas 150 gångar i bibeln och 1 droppa är lika med 28 koppar the. Jag känner på mig att jag har gått i en magisk värld, full av möjligheter och kvaliteter, som kan vara till hundens fördel.

Jag kan skriva lite om lavendel , en ”klassiker” som de flesta känner till och kanske också om dess egenskaper:

  • Den är lugnande. För en vecka sen skulle min egen hund Zambi följa med i bilen. Jag hade lagt en oljedroppar av lavendel på filten. Zambi hoppade glad in i buret.
  • Lavendel är bra om man har sömnproblem.
  • Den är bra också  om man blir åksjuk.

Lavendel är en god allround olja som kan användas till mycket. Den är mild och ”trygg”

Har du en fundering över om du kunde ha glädja av eteriska oljors egenskaper till hund, hör gärna av dig på mail: hundlyftet@outlook.com.

(Var god och notera dig att alltid i första hand kontakta veterinär. Eteriska oljor ska ”ses” som något som kan komplimentera vardagen positivt  – vara sig problembeteende eller ”allmänt”)

välkommen  🙂

Rekommenderade artiklar